Κάτσε στο Pagkaki να πάρεις μια ανάσα

Καθόμαστε χαλαρά και τα λέμε για τεχνολογία, πληροφορική, video games και κινηματογράφο.

imge

Four No Reason

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου «Άλφα.Ιδέα», παρουσιάζει για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New_ton Company, στη σκηνή του «Άλφα.Ιδέα» με τίτλο «four no reason».

To «four no reason» είναι ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte.

 

Το Pagkaki.gr παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του έργου.

Η μελοποίηση ενός ποιητικού έργου ή η θεατροποίηση ενός λογοτεχνικού κειμένου αποτελούν συνηθισμένες περιπτώσεις γεφύρωσης των Τεχνών. Η ομάδα New_ton Company προχωρά ακόμα παραπέρα και παρουσιάζει ένα εικαστικό/ χορευτικό δρώμενο. Όχι ένα tableau vivant, αλλά την κινησιολογική/ χορευτική “μεταφορά” της προσωπικότητας και του έργου του Rene Magritte. Με σαφή τον προσανατολισμό στο απρόσωπο, το μαζικά αυτοματοποιημένο αλλά και στην οικολογική ευαισθησία και σκληρότητα, σίγουρα καταφέρνει και δημιουργεί την ίδια ευχάριστη αμηχανία στον θεατή, παρόμοια με εκείνη που νιώθει κανείς όταν του πρωτοσυστήνεται το έργο του Magritte.

Η απουσία του βέβαιου, του λογικού και του συνηθισμένου σε οδηγούν σε εντελώς προσωπικές απ-όψεις για την παράσταση "four no reason". Όπου όμως και αν καταλήξει κανείς, νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για μια άρτια δεμένη ομάδα. Οι ερμηνευτές ήταν απόλυτα παρόντες στην απουσία τους, άψογα συντονισμένοι ο ένας με τον άλλο, αλλά και με την μουσική/ ηχητική παρουσία. Η επιλογή του ψυχρού φωτισμού συντέλεσε αποφασιστικά στην “διαπεραστικότητα” του δρώμενου.

Συντελεστές

Σύλληψη, χορογραφία: Νάντια Παλαιολόγου

Ερμηνεία: Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου και Χρήστος Τζιάτζιος

Φώτα: Δημήτρης Κουτάς

Επιμέλεια Ήχου: Βασίλης και Μάριος Κλεφτάκης: The little thieves

Φωτογραφίες/ Βίντεο: Σοφοκλής Μπιμπής

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Χρήστος Τζιφας© 2021 Pagkaki.gr. All Rights Reserved.