Κάτσε στο Pagkaki να πάρεις μια ανάσα

Καθόμαστε χαλαρά και τα λέμε για τεχνολογία, πληροφορική, video games και κινηματογράφο.

  • Τι ταινίες περιμένω - Φθινόπωρο 2019
  • Τι ταινίες περιμένω - Φθινόπωρο 2019
  • Τι ταινίες περιμένω - Φθινόπωρο 2019
  • Τι ταινίες περιμένω - Φθινόπωρο 2019

Τι ταινίες περιμένω - Φθινόπωρο 2019

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Επιστροφή στα σχολεία, στις δουλειές και στα γραφεία, μετά από ένα, ελπίζω για όλους, όμορφο καλοκαίρι. Η νέα κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε και κάποιες ταινίες ξεχωρίζουν.

Περίπου 20+ ταινίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Φθινόπωρο στην Ελλάδα (τουλάχιστον αυτές που έχουν επίσημη ημέρα κυκλοφορίας). Άλλες παλιές (παραγωγής 2017-2018) και άλλες φετινής παραγωγής, άρα και πιο εμπορικές όπως καταλαβαίνουμε. Παρακάτω κάνω μια μικρή παρουσίαση των, όπως εγώ νομίζω, πιο σημαντικών προβολών αυτού του Φθινοπώρου.

Περιμένω τα σχόλιά σας για την παρακάτω λίστα και αν νομίζετε ότι κάποια ταινία αξίζει να συμπεριληφθεί σε αυτή. Για εμένα νικητής με διαφορά είναι το Joker, μιας και φέρνει κάτι διαφορετικό μετά από αρκετό καιρό. 

Joker

Joker

Ίσως η πρώτη μου επιλογή. Μία ταινία που φεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα των ταινιών από τους μεγάλους των comics. Πρόκειται για το λανσάρισμα για πρώτη φορά του DC Dark Label.

Εδώ λοιπόν μιλάμε για ένα διαφορετικό σύμπαν όπου οι γνωστοί ήρωες από τα comics της DC (όπως Superman, Batman κτλ.) αλλά και οι γνωστοί "κακοί" του κόσμου (όπως φυσικά ο Joker) παρουσιάζονται με έναν διαφορετικό, σκοτεινό τόνο στο ενήλικο κυρίως κοινό. Όλη η σειρά Dark της DC έχει σκοπό να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή των χαρακτήρων, θα την χαρακτήριζα ίσως πιο ρεαλιστική από την εκδοχή των υπερηρώων και των "μεταλλάξεων".

Η ταινία Joker θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές παγκοσμίως, πιάνοντας το 9,6 στο IMDB και κερδίζοντας τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας πριν λίγες μέρες. Ο σκηνοθέτης Todd Phillips έχει δώσει μια τρομερή dark ατμόσφαιρα στο Gotham, όπου ο Arthur Fleck, ένας άντρας που η κοινωνία των έχει κάνει στην άκρη, μετατρέπεται στον πιο εμβληματικό εγκληματία της DC. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, που τον υποδύεται με χαρισματικό τρόπο ο Joaquin Phoenix, δεν έχει καμία σχέση με το κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Δεν μπορούμε δηλαδή να τον ενώσουμε με καμία από τις προηγούμενες ταινίες Batman, ενώ ήδη οι συντελεστές υπήρξαν κατηγορηματικοί στην πιθανότητα sequel με τον Joker και τον Batman στην ίδια ταινία.

Ίσως λοιπόν η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για το Φθινόπωρο 2019. Μία ταινία που ήδη έχει τραβήξει το κοινό, το trailer και ότι άλλο υλικό έχει κυκλοφορήσει μας δίνουν ήδη την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον στο οποίο ένας ψυχικά διαταραγμένος άνδρας περνάει στην άλλη πλευρά, δημιουργώντας την χαοτική αυτή εγκληματική φιγούρα.

Trailer

Ad Astra
Frozen 2
Angel has fallen


© 2021 Pagkaki.gr. All Rights Reserved.