4 Ιουλίου αυτή τη χρονιά κυκλοφόρησε η τρίτη σεζόν του Stranger Things.
Καθόλου τυχαίο, μιας και η σεζόν τελειώνει στον εορτασμό της ημέρας ανεξαρτησίας της Αμερικής. Χρειάστηκα δύο μέρες και τα κατάφερα άνετα σε αυτό το χρόνο. Είναι μία σειρά η οποία αν ξεκινήσεις είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις.
Για όποιον δεν το έχει δει το Stranger Things κινείται στη δεκαετία του ‘80 και όλα, από τα γράμματα στην αρχή έως και την αίσθηση που σου αφήνει, έχουν όλη αυτή την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης δεκαετίας και των ταινιών της.
Στην προσπάθεια να μην δώσω κανένα spoiler θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω την τρίτη σεζόν σε γενικές γραμμές.
Όπως και οι πρώτες δύο σεζόν έτσι και η τρίτη ξεκινάει στο χαλαρό. Τα παιδιά βρίσκονται ένα χρόνο μετά. Καλοκαιρινές διακοπές, μπάνιο στις πισίνες και κατασκηνώσεις.
Όπως και στις προηγούμενες σεζόν, τα δύο πρώτα επεισόδια δείχνουν πώς είναι η κατάσταση, με όλους τους πρωταγωνιστές να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Έχοντας αφήσει την πόρτα κλειστή για όλα τα κακά που βρίσκονται στην άλλη πλευρά διασκεδάζουν και προσπαθούν να προχωρήσουν τη ζωή τους.
Όμως το κακό που βρισκόταν μέσα στον Will έχει παγιδευτεί στη διάσταση μας και ψάχνει να βρει έναν καινούργιο ξενιστή. Αυτά μας τα είχαν δείξει οι δημιουργοί και μέσα από το trailer που θα δείτε παραπάνω. Ο ξενιστής όπως ήδη γνωρίζαμε είναι ο Μπίλι.
Όμως το κακό δεν θα προσπαθήσει με τον ίδιο τρόπο πάλι, αλλά θα αυτοσχεδιάσει. Ένας ξενιστής δεν είναι αρκετός και αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να βρει περισσότερους.
Από το τέλος του 3ου επεισοδίου και μετά ξεκινάει η έντονη δράση. Όπως τις προηγούμενες σεζόν του Stranger Things, έτσι και τώρα από το τέταρτο επεισόδιο οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Η δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα σε τρία ή και μερικές φορές περισσότερα μέτωπα με τους πρωταγωνιστές να χωρίζονται σε ομάδες και η κάθε ομάδα ξεχωριστά να βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε κάποια αποκάλυψη. Η παρουσίαση της πλοκής από τους σκηνοθέτες δεν διαφέρει από τις προηγούμενες δύο επιτυχημένες σεζόν και οι ήρωες θα βρεθούν και θα ενωθούν όλοι μαζί προς το τέλος της σεζόν.
Εκεί θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους μέχρι τότε για να σχεδιάσουν το πλάνο που θα τους φέρει στην τελική επικράτηση.
Η El μπορεί να είναι πολύ δυνατή αλλά αυτή τη φορά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για να νικήσει το κακό. Θα χρειαστεί συλλογική δουλειά και βοήθεια από όλους τους ήρωες. Και δυστυχώς όπως και στις προηγούμενες σεζόν θα υπάρξουν και κάποιες απώλειες.
Εδώ να πούμε ότι η αλήθεια είναι μετά τα πρώτα δύο επεισόδια φοβήθηκα λίγο ότι η σεζόν δεν θα πάει το ίδιο καλά όπως οι προηγούμενες. Ο λόγος είναι επειδή οι ηθοποιοί / πρωταγωνιστές και ήρωες της σειράς μεγαλώνουν, είδα ότι στα πρώτα δύο επεισόδια υπήρχε πάρα πολύ έντονο το στοιχείο του ρομάντζου. Κάτι το οποίο βέβαια συνεχίστηκε μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.
Παρόλα αυτά, όπως είπα και πριν, από το τέλος του 3ου επεισοδίου και μετά η δράση εξελίσσεται πάρα πολύ γρήγορα και αδιάκοπα. Δεν προλαβαίνεις στιγμή να βαρεθείς και τα στοιχεία του ρομάντζου έμοιαζαν με στοιχεία χαλαρού χιούμορ. Όλα τα παιδιά εκτός του Will βρίσκονται πλέον σε μία σχέση. Σε μία τέτοια ηλικία όπως είναι λογικό τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και βλέπουμε τις εφηβικές σχέσεις εκτός από φυσιολογικές συνθήκες να περνάνε και σε λίγο παρά φύση.
Με αγωνία λοιπόν θα περιμένουμε και την τέταρτη σεζόν η οποία αναμένεται να βγει προς το τέλος του 2020, ίσως και πιο μετά.
Όπως γνωρίζουμε οι σκηνοθέτες είχαν αρχικά φτιάξει μία σεζόν και μόνο για τη σειρά. Στο αρχικό σενάριο η El πέθαινε στην πρώτη σεζόν. Αλλά η πύλη θα έκλεινε και η σεζόν θα τελείωνε.
Η επιτυχία όμως της σειράς έκανε το netflix να ζητήσει περισσότερες σεζόν του Stranger Things, κάτι που άλλαξε τη στρατηγική των δημιουργών. Εφτιαξαν σιγά-σιγά τις βάσεις για να έχουν σίγουρες σεζόν 3 και 4. Επίσημα δεν έχει γίνει ανακοίνωση για την 4η σεζόν. Όμως βλέποντας και το τέλος της Τρίτης καταλαβαίνουμε ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξει.