Κάτσε στο Pagkaki να πάρεις μια ανάσα

Καθόμαστε χαλαρά και τα λέμε για τεχνολογία, πληροφορική, video games και κινηματογράφο.

The Current War

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
poster

Το The Current War έρχεται στους κινηματογράφους. Με ένα ενδιαφέρον cast που αποτελείται από τους  Michael Shannon, Nicholas Hoult, Tom Holland, Tuppence Middleton και Benedict Cumberbatch και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, πρόκειται για μια ταινία που μας τράβηξε την προσοχή.

Λίγο το cast, λίγο τα αληθινά και ενδιαφέροντα πρόσωπα που επηρέασαν την βιομηχανική επαντάσταση και τον κόσμο μας μέχρι σήμερα, η ταινία φαίνεται πολύ καλή, αν και δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές. Κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια στην Αμερική αλλά έρχεται φέτος στις ελληνικές αίθουσες. Πραγματέυεται τον πόλεμο του ρεύματος (Current War), όταν οι εταιρίες ενός εφευρέτη κι ενός επιχειρηματία προσπαθούν να κερδίσουν την αγορά και να ηλεκτροδοτήσουν πρώτοι όλο τον κόσμο.

Τα γεγονότα ξεκινάνε το 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Benedict Cumberbatch) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Michael Shannon) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Nicholas Hoult).

Το The Current War έρχεται στις 24 Οκτωβρίου 2019.© 2021 Pagkaki.gr. All Rights Reserved.